A gyűrűk ura:Köszöntő
A trilógiáról
Idézetek
Tündék
Entek
Hobbitok
Emberek
Istárok
Törpök
Orkok
Balrogok és pókok
Trollok és lidércek
Egyéb lények és helyszínek
Gyűrűk ura videók
Balrogok


Kevesen tudják, hogy a balrogok honnan jöttek Középföldére. Még a világok hajnalán, amikor Morgoth hatalomra lépett, gonoszságával elcsábított néhány maiát, azok �alászálltak� a sötétségbe, csatlakoztak hozzá. Ezek közül a lények közül a hatalom démonjai, valarakuák, vagy ahogy középföldén mondják, a balrogok voltak a legerősebbek. Sokat írnak róluk a Szillmarillokban. Az ő uruk neve Gothmog volt, akit Echtelion ölt meg, Gondolin bukásánál, a Király Terén. De ez a hatalmas lény már dacolt Feanorral is, ám ő elesett. Még Gondolin bukása után is újra hallhatunk róluk, amikor a menekülőket hegyi átkelésnél megtámadják az orkok, és egy balrog, (a hátrahagyott őrség), és azt a valarakuát Glorfindel ölte meg, bár mindketten belezuhantak az alattuk álló szakadékba. A másik nagy csata Szürke Gandalf és a móriai balrog csatája a Khazad-Dum mélyén, és a Zirak-zigil csúcson, Durin tornyának tetején. A balrog elpusztult ez volt az a démon, akit a törpök keltettek életre, (de lehet hogy Szauron, és a gyűrű gonoszsága már régen felébresztette,), és akit �Durin vesztének� neveztek.

Érdemes róluk hűségüket megjegyezni, mert amikor Ungoliant megpróbálta elpusztítani Morgothot, mikor az nem akarta teljesíteni a kettejük közt kötött szövetség feltételeit, az összes démon oda gyűlt Melkór kiáltására, és lángostoraikkal szétszabdalták a hálókat.(Talán ezért hívták őket lángostorosoknak is).

Pókok

Az óriáspókok őse Ungoliant volt, az a nyolclábú fenevad, aki lerontotta Valinor fáit, és később mohóságában felfalta önmagát is. Leszármazottai a Bakacsin-erdőben élnek. Legnagyobb közülük �Banyapók�, aki a Cirith Ungol alatti vájatokban él. Gollam is betévedt egyszer hozzá, de ahogy mást is, őt is becsapta; hízelgett �Őnagyságának�. A Banyapók talán azért is nem ette meg, mert Gollam még az orkoknál is csontosabb és vékonyabb volt (tehát hús is alig volt rajta). Ezzel a nyolclábú rémmel küzd aztán meg Samu, hogy megvédje gazdáját, Cirith Ungol tornya alatt.

Bakacsin-erdei pókokról a �Babó�-ban hallhatunk, amikor Bilbó kiszabadítja a törpéket. Az is kiderült róluk, hogy utálják, ha �nyolclábnak� hívják őket. Szauron az Anyapókot a �Cicájának� emlegette, de a pók nem tartotta magát az ő cicuskájának. Általában orkokat eszik, azokat persze, akiket Szauron bekerget a hálójába. Szegényes koszt�
Orkokwww.agyurukurarejtelye.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!